Odamız, Müşterek Komite Toplantısı gerçekleştirdi

18 Kasım 2016
Bu sayfa arşiv sayfasıdır. Bu sayfada gördüğünüz bilgiler değiştirilmiş olabilir.

Çerkezköy TSO’nın 2016 yılı ikinci yarı Müşterek Komite Toplantısı, Oda Meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya, Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Çerkezköy TSO Meclis Başkanı Taha Ülker, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meslek Komitesi Başkan, Başkan Yardımcısı ve Üyeleri katıldı.

Müşterek Komite Toplantısı açış konuşmasını yapan Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, müşterek komite toplantılarının yılda iki kez tekrarlandığını ve bu toplantının da bu seneki son toplantı olduğunu belirtti. Kozuva konuşmasında bu tür toplantılarda Meslek Komitelerimizdeki üyelerin, Odanın mevcut çalışmalarıyla ilgili görüş ve temennilerini, ileriye dönük de varsa tenkit ve önerilerini dile getirme amaçlı olduğunu; bununla birlikte üyelerimize nasıl daha iyi nasıl hizmet verilebileceği konusunda da görüş alış verişi yapıldığını kaydetti. Kozuva, toplantının hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Çerkezköy TSO Başkanı Süleyman Kozuva’nın açış konuşmasının ardından toplantı gündem maddelerine geçildi.

 

Birinci gündem maddesi olarak “üyelerimize yönelik düzenlenen 2016 dönem eğitim programları” hakkında bilgilendirmede bulunuldu. 2016 Sonbahar eğitimiyle ilgili eğitim programının Ekim 2016’da netleştirilip 26 Ekim’den itibaren de eğitim programlarının başladığı belirtilen bilgilendirmede şimdiye kadar geçen süreçte gerçekleştirilen kurs ve seminerlerin özet sunumu yapıldı: 

Buna göre Ekim ayında “Y Kuşağını Yönetmek”, “İSG Bilgilendirme Semineri”, “İş Hayatında Mutlu Olmanın Sırları” isimli programlar gerçekleştirilirken; Kasım 2016’da da “Kurum Kültürü ve İş Etiği”, “Satın alma ve Tedarik Zinciri Yönetimi”, “Profesyonel Hayatta Kişisel İmaj”, “İş Yerlerinde Afetlere Hazırlık”, “Markalaşma Eğitimi”, “Sosyal Medyayı Akıllı Kullanma”, “Kobiler İçin Güncel Pazarlama Stratejileri” gerçekleşen ve gerçekleştirilecek olan programlar uygulandı ve uygulamaya devam edilmesi planlandı. 

Sunumda Aralık ayı programında ise “BES Bilgilendirme”, “6 Şapkalı Düşünme Tekniği” gibi eğitim ve seminerler yapılacağı ifade edilirken ayrıca bu kurs ve seminerlere eğitim katılımcı sayısı ve eğitim tarih değişiklikleri Odamız tarafından belirlenmekte ve web sitesinde yayınlanmakta olduğuna, katılmak isteyenlerin de Odamızda Eğitim ve Kalite Sistem Yöneticisi Ceren Aslan Şemen’e e-mail: ceren.aslan@cerkezkoytso.org.tr  Tel: 0282 726 88 88 / 160 numaradan ulaşabilecekleri belirtilerek katılımcılara “katılım belgesi” verildiğine dikkat çekildi. 

İkinci gündem maddesi olarak “KOBİ Pazarı Projemiz” hakkında bilgilendirmede bulunuldu. Üyelerimize yönelik olarak KOBİ Pazarı niteliğinde Mayıs ayında bir organizasyon planlandığı belirtildi. Projenin çıkış aşamasının 8. Meslek Komite Başkan yardımcısı Murat Bakıral'ın proje fikri olarak 2015 Aralık ayında Yönetime sunulduğunu ve Yönetim Kurulundan onay aldığı belirtildi. Onaylanan projenin Oda Proje Geliştirme Yöneticimiz Ayşenur Taş tarafından Mayıs Haziran aylarında hazırlanıp Temmuz ayında da KOSGEB’e başvuruda bulunulduğuna ve Ağustos ayında da projenin onaylandığına dikkat çekildi. Proje kapsamında 40 adet küçük ve orta ölçekli üyeye bir KOBİ pazarı kurulması planlandığı kaydedilen sunumda, KOBİ Pazarı için de dört tane eğitim düzenleneceği bildirildi. Planlanan eğitimlerle ilgili olarak 5 Kasım 2016 Cumartesi günü “Müşteri İlişkileri Yönetimi Eğitimi”, 26 Kasım 2016 Cumartesi günü “FEBEFE İş Fikrinin Başarı Formülü Eğitimi”, 24 Aralık 2016 Cumartesi günü “Pazarlama ve İkna Teknikleri Eğitimi”, 21 Ocak 2016 Cumartesi günü “Kontrat Yönetimi ve Satın Alma Eğitimleri” verilerek satış ve pazarlama nitelikleri arttırılması hedeflendiği ifade edildi. 

Ayrıca söz konusu üyelerin 22 Şubat 2016 Çarşamba günü de 5 büyük ölçekli firmanın Satın Alma Bölüm yöneticilerinin katıldığı Satış ve Satın Alma Paneli ile KOBİ’lerde nelere dikkat ederek tedarikçi seçtikleri, dinleme ve tecrübelerini paylaşma imkânı bulacakları belirtildi. 

Söz konusu organizasyonda takip edilecek süreç ise şöyle anlatıldı: Mart ve Nisan ayında KOBİ Pazarı etkinliğine hazırlık için firma bazında 1000’er adet broşür hazırlığı ve basımı ile etkinliğin duyurusu için gerekli çalışmalar yapılacak. 9-10-11 Mayıs 2016 Salı-Çarşamba-Perşembe’yi içine alan 3 gün boyunca Çerkezköy Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenecek olan KOBİ Pazarı etkinliğinde kendileri için hazırlanacak stantlarda kendilerini anlatma ve sunma tecrübesi yaşamaları sağlanacak. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın üyelerine daveti ve Tekirdağ Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü sanayicileri ve TÜSAYDER (Türkiye Satın Almacılar Derneği)’in Tekirdağ çapındaki üyelerini daveti ile firmaların ve özellikle Satın Alma Birimlerinin KOBİ Pazarını ziyaret etmeleri sağlanarak 40 KOBİ’nin iç pazar paylarının arttırılmasına katkı sağlanması planlanacak.
 

Gündemin üçüncü maddesinde ise Meslek Komitesi üyelerinin 2017 yılı için önerilerine geçildi. Meslek Komitesi Başkan ve Başkan Yardımcıları ile Meslek komitesi üyelerimizin Odamızın çalışmalarıyla ve üyelerimize dönük ne gibi çalışmalar yapılabileceği hakkında görüş ve önerilerde bulunuldu, Oda tarafından sürdürülen eğitimler beğeniyle karşılandı. 

Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva Oda olarak verilen eğitimlerin önemine vurgu yaparak bu tür eğitimlere katılımın aynı zamanda üyelerimiz için bir nefes olacağına dikkat çekti ve örnek verdi: 

“Satın Alma Tedarik Lojistik Yönetimi” konulu eğitime çağrılan Hoca Prof. Dr. Murat Erdal’ın konusunda çok aranan bir isim olması sebebiyle Çerkezköy’deki eğitime Manisa’dan Vestel firmasından ve Düzce’den ve Gebze’den bazı firmalara ait 20’ye yakın katılımcı geldi. Çünkü bu hocanın çok iyi eğitim verdiğini biliyorlarmış. Biz üyelerimize bu derece mesleğinde uzman isimler çağırarak kendilerini geliştirme fırsatı sunmak istiyoruz ve bundan mutluluk duyuyoruz.”

Meslek Komitesi Üyelerinin eğitimlerle ilgili iyi dilek ve temennilerini belirttikleri konuşmaların ardından 8. Meslek Komitesi olarak NKÜ ile imzalanan Verimlilik Projesine dikkat çeken Meclis Başkanımız Taha Ülker de ilk olarak bu bağlamda 2015 senesinde verimlilik çalışması yapılan bir şirketin Türkiye’de ödül aldığını hatırlatarak bu mutlu başlangıcın “üniversite sanayi işbirliği” adına tebrik edilecek bir gelişme olduğunu belirtti.

Yönetim Kurulu Başkanımız Süleyman Kozuva’nın toplantıya katılanlara ayrı ayrı teşekkür etmesiyle toplantı sona erdi.